Гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці», який
презентував відвідувачам всі родзинки львівської кухні протягом трьох днів
зібрав на площі Ринок близько 20 тис гостей, які частувалися смаколиками на
Ярмарку львівської кухні та ярмарку «Смакуємо з Карпат». А просто неба на
терасі галереї Палацу мистецтв 300 інших гостей куштували страви, створені
найкращими львівськими шеф-кухарями за особливими місцевими рецептами.
Понад півсотні місцевих ресторанів, кондитерських, кнайп,
готелів, а також фермерів Карпатського краю та львівських господинь
презентували на ярмарках все багатство нашого регіону.
На Гала-вечері страв львівської кухні шеф-кухарі ресторанів
«Кумпель», «Citadel Inn Hotel & Resort», «Split Lviv» та «Шекспір» подавали
вишукані львівські страви, до кожної з яких було спеціально підібрано вина ТМ
«Колоніст». Усі страви було приготовлено із корисних та свіжих продуктів
фермерських господарств Львівської області, наданих гуртовим продуктовим ринком
«Шувар», - зазначив Андрій Сидор, організатор фестивалю «Львів на тарілці».
Ексклюзивно для Гала-вечері кав’я рня «Світ Кави» приготувала
фільтр-каву з авторської суміші, а пивоварня «Кумпель» спеціально зварила темне
пиво «Ель Бронзовий».
Над дизайном меню та запрошеннями Гала-вечері фестивалю
працював знаний львівський митець, творець ресторанних інтер’єрів Влодко
Костирко.
Смакування страв місцевої кухні, дегустація напоїв та
невимушене спілкування гостей вечері відбувалося під вишукану музику у
виконанні відомої львівської співачки Оксани Мухи у супроводі мюзік-бенду
«Orchestra Vito».
На Фестивалі завітала відома телеведуча кулінарних проектів,
власниця кулінарної школи «Картата Потата» Даша Малахова, яка протягом трьох
днів разом із усіма охочими просто неба на площі Ринок готувала страви
львівської кухні. Також до майстер-класу та дискусії про місцеву кухню
долучились і відомі львів’яни.
А ще у дворику Ратуші тривали майстер-класи з використанням
продукції фермерських господарств та майстер-клас з приготування страв
львівської кухні за участю переможця конкурсу родинних рецептів львівської
кухні «Галицька пательня» та Клубу Галицької кухні Олега Юзича.
Під час Фестивалю Клуб галицької кухні організував
свято-конкурс найсмачніших андрутів. Перемогу здобула Оксана Солук, яка
отримала 1 тис. грн. За друге і третє місце на конкурсі переможці отримали по
500 грн. Свято мало на меті відродження традиції приготування традиційного
львівського десерту.
Також на офіційній сторінці Фестивалю у Facebook відбувся
розіграш подорожі для двох осіб на Гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці».
Щаслива переможниця Анастасія Зарицька виграла пакет, який включав переліт на
двох в економ-класі в обидві сторони власними рейсами МАУ за маршрутом
Київ-Львів-Київ, проживання у Citadel Inn Hotel & Resort та 2 квитки на
Гала-вечерю страв львівської кухні.
Організатор Фестивалю: компанія «Дік-Арт». 
|